Sesungguhnya Allah memerintah kamu supaya menyerahkan segala amanah kepada yang berhak menerimanya.
An-Nisa':58

Thursday, 1 July 2010

1Malaysia, Rakyat Didahulukan, Kroni Dibuncitkan

Tengok sendiri dan fikir betapa teruknya kita di layan oleh kerajaan kita..

harga kereta neh di luar negara begini

4,900.00 EUR = 19,444.81 MYR
Euro Malaysia Ringgits1 EUR = 3.96833 MYR 1 MYR = 0.251995 EUR

Check kat link neh untuk convert sendiri curreny tue
kalau tak percaya kat aku

http://www.xe.com/ucc/convert.cgi?Amount
=4900&From=EUR&To=MYR&image.x=24&image.y=16&image=Submit

SISTEM AP di malaysia mengkaya kan kroni-kroni mereka,
bayangkan berapa banyak dah kita kena tipu?
dipaksa nya kita hidup2 untuk beli kereta CIKAI buatan sendiri..
itupun dengan harga yang terlampau2 mahal,
di suakan kita dengan product yg berkualiti tinggi tp dengan harga
yang tak semua owang mampu milik..
kenapa kerajaan melayani kita seburuk ini?
apa salah kita sebagai rakyat?

OneAP Onerasuah Onekorupsi Onemalaysiakenatipu!

No comments: