Sesungguhnya Allah memerintah kamu supaya menyerahkan segala amanah kepada yang berhak menerimanya.
An-Nisa':58

Saturday, 29 May 2010

Kenapa Ummat Islam Sangat Sensitif Dengan YAHUDI?

1. Apabila kita membaca Al Quran, mulai ayat 40 hingga ayat 113 surah Al Baqarah, telah mengungkapkan perwatakan yahudi/bani israel yang sangat jelek dan jahat, iaitu menyalahi janji, engkar, belot, degil, keras hati, rakus, tamak, dengki, khianat dan pelbagai sifat-sifat buruk lagi, sehingga mereka sanggup membunuh nabi-nabi yang diutuskan kepada mereka.

2. Kerana itu, Al Quran memperingatkan supaya jangan mengambil mereka sebagai teman kepercayaan, kerana mereka tidak henti-henti menimbulkan kemudharatan kepada umat, malah apa yang tersembunyi di dalam hati mereka lebih dahsyat (surah Ali Imran ayat 118). Manakala dalam surah Al Maidah ayat 51, Allah SWT melarang mengambil mereka menjadi pemimpin dan orang yang melakukannya termasuk orang yang zalim. Dan dalam surah yang sama ayat 82, Allah SWT mengingatkan bahawa orang-orang yahudi dan orang musyrik. Sementara dalam surah Al Baqarah ayat 120, Allah SWT mengingatkan bahawa orang-orang yahudi dan nasrani tidak akan merasa senang sehingga kaum muslimin mengikut mereka.

3. Dalam sirah Nabi SAW ada dicatatkan bahawa orang yahudi pernah dua kali berusaha membunuh Nabi SAW. Pertama selepas perang Uhud, Nabi SAW berkunjung ke perkampungan Bani Nadir. Mereka berpura-pura menyambut Nabi SAW, manakala ketua mereka Huyayyi bin Akhtab memerintah Amr bin Jihasy menjatuhkan batu besar dari atas rumah ke atas Nabi SAW yang duduk dibawah, berdekatan dinding rumah tersebut, Tetapi malaikat Jibril memberitahu Nabi SAW akan rancangan jahat ini dan menahan tangan Amr dari melemparkan batu itu. Yang kedua, wanita yahudi yang bernama Zainab Harith (isteri Sallam bin Miskan, panglima tentera yahudi yang terbunuh dalam perang khaibar) menghidangkan kambing yang dibubuh racun kepada Nabi SAW, tetapi hidangan itu berkata kepada Nabi SAW bahawa ia telah dibubuh racun. Oleh itu hidangan tadi tidak dimakan oleh Nabi SAW.

4. Dalam kitab Talmud, tafsir dari kitab Taurat, ada menyatakan :
- Bangsa yahudi adalah bangsa pilihan, adapun bangsa yang selainnya adalah anjing dan keldai, yang rohnya adalah najis.
- Tidak boleh merasa kasihan kepada bangsa bukan yahudi.
- Yahudi berhak menguasai dunia. Untuk itu perlu digalakkan amalan riba dan rasuah, penjualan candu, arak dan pelacuran.

Hasilnya...
- Yahudi telah berjaya mengkucar-kacirkan kerajaan Inggeris di zaman Charles I, sehingga bankrup dan berhutang kepada bank England milik yahudi.
- Menjadi dalang yang aktif di belakang Revolusi Perancis sehingga menjatuhkan Raja Lois ke 16.
- Menjadi dalang kepada Revolusi Rusia, sehingga berjaya menjatuhkan Tsar Rusia Alexender 1, berikutnya berdirilah pemerintah Komunis di Rusia. Fahaman Komunis yang berdasarkan Marxisma adalah ciptaan Karl Mark yang berdarah yahudi.
- Atas daya usaha tokoh-tokoh Zionis yang dipimpin oleh Dr. Hertsel, mereka berjaya menumbangkan khalifah Uthmaniah di Turki melalui gerakan Turki Muda, yang dipimpin oleh Mustafa Kamal Attarturk, yang juga berketurunan yahudi Denmark di Turki. Selepas itu mereka menghapuskan semua sekali yang berkaitan dengan Islam di Turki. Setelah kuasa Khalifah Uthmaniah berakhir, mudahlah mereka mencapai cita-citanya untuk mengisytiharkan berdirinya negara Israel di Palestin. Di Parlimen Israel ada peta yeng mengambarkan Israel Raya yang bersempadan di Timur Sungai Furad dan di Sungai Nil. Kerana itu Perdana Menteri Israel, Golda Mesir berkata, selepas berjaya merampas Gurun Sinai dan Dataran Tinggi Golan, dalam peperangan tahun 1966, "Saya dapat mencium bau datuk nenek saya beberapa ribu batu dari sini" (Yakni merujuk kepada Madinah, yang ditempati oleh kabilah-kabilah yahudi di zaman Nabi SAW). Maksud cita-cita yahudi untuk menakluki Madinah dalam kerajaan Israel Raya.

5. Yahudi tidak perlu kasihan terhadap bangsa bukan yahudi, kerana itu dengan senang-senang mereka membunuh orang-orang yanh tidak bersalah, seperti yang mereka lakukan membunuh ribuan anak-anak yang tidak berdosa di kem Sabra dan Syatilla tiga puluh tahun yang lalu, dan sekarang jenayah kejam yang mereka lakukan ke atas penduduk Gaza dan Tebing Barat. Malahan sekarang mereka sedang berusaha menguasai Masjid Al Aqsa dan Baitul Mukaddis.

"Sesungguhnya jenayah YAHUDI ZIONISME terhadap ummat islam dan kemanusiaan tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Wajarkah bekerjasama dengan penjenayah yang KEJAM ini?"

Mustaffa Kamil Ayub
Naib Presiden KEADILAN

No comments: