Sesungguhnya Allah memerintah kamu supaya menyerahkan segala amanah kepada yang berhak menerimanya.
An-Nisa':58

Wednesday, 19 August 2009

Bunyi Dentuman Dari Dasar Bumi

salam...
bacer nie.Semalam siaran RTM di Negeri Pahang tergempar ramai orang terdengar bunyi dentuman yang sangat kuat di susuli gempa bumi selama 3 minit, mungkin ini tanda2nya........
kpd semua yg bergelar muslim,hari nie pakar meteorologi bhgn bunyi dr Rusia m'dapati sesuatu bunyi ganjil spt ngauman raksasa dr bwh mantel bumi.menurut para ulama kemungkinan besar itu ialah suara Dajjal y b'usaha utk naik ke muka bumi.oleh itu,kte disuruh sentiasa x berhenti azan dan solat,sebarkn kpd umat ISLAM yg lain...Amanah!! Wallahualam...

KITA YANG MENENTUKAN DIRI KITA

18 comments:

Anonymous said...

http://ohtidak.com/oh-lubang-pada-imej-bumi-yang-menggemparkan/#comment-11936

Anonymous said...

ada gambar x....

Guess Who said...

maaf tiada gambar

hasanah adnan said...

betol ke ni?

Guess Who said...

buat ape nak tipu... sy dapat dari sumber2 yang boleh dipercayai

YB Kordi said...

buktikan!!

skip2mylou said...

Guna common sense la korang...pertama skali, kenapa RTM Pahang aje yang siarkan berita tu? Kalau betullah ada bunyi kuat dan gempa selama tiga minit, kenapa tak siarkan ke seluruh Malaysia or ke seluruh dunia for that matter? Gempa tiga minit tu lama tau, cuba korang timekan. Kalau ada gempa panjang tu, satu dunia patut tau. Lagi pun, kalau perkara ni berlaku di Pahang, kenapa pakar kat Rusia saje yang tau? Kalau perkara ni berlaku kat Rusia, kenapa RTM Pahang aje yang siarkan berita tu? Cuba korang carik online... takde pun anything mentioned pasal perkara ni except melalui email aje.

Ni kerja orang yang nak sengaja menakutkan orang lain ni and email macam ni tak patut di sebarkan. Harap check kebenaran email yang korang dapat terlebih dulu sebelum forwardkan ke orang lain ye?

Guess Who said...

pernah ke media2 kerajaan malaysia ni nak keluarkan berita2 yang benar "skip2mylou"?? xde kan... so media2 kerajaan malaysia ni memang xboleh pakai...

Anonymous said...

smua ni tipu ja la,tak blh prcaya,tlg baca btul2..tu nak mnyeleweng akidah ja...

Anonymous said...

salam..
lantak korang la nak percaya ke tak nak..padahal saya duduk di gombak merasa gegaran banyak kali ketika hendak menunaikan solat zuhur..

pada hari ni(dlm tengah hari) saya dan rakan2 sedang lepak2 di hadapan tv terasa gegarannya lagi..sehingga ada bukti yang kami sendiri nampak jug air kami bergegar.kami semua rasa takut..sesungguhnya dunia ini hendak kiamat..bersiap sedialah kamu.

Anonymous said...

terus diam kn sapa yg x pcya 2..hahaha..2 la len kli jg tnjok pndai..hahaha

din said...

gaduh la korg...suke dajal ngk korg berselisih pendapat...

Anonymous said...

hanya orang yang bodoh sombong sahaja yang akan terus melatah bila baca artikel sebegitu, dan tidak melihat pada isi tersiratnya. orang bongkak sahaja yang akan melenting dan tidak memahami inti maksudnya..

Anonymous said...

betul atau tidak..tak menjadi persalan..peringatan berbentuk seperti ini..tak salah utk di ambil perhatian..bukan apa pon..soh beringat supaya jgn tinggal solat..kalau berita ni tak betul pon..kita tetap tak bole tinggal solat...cerita dajjal kan cerita yg betul..jadik wspada jek laa...lain la kalau suruh sembah setan..baru la memesongkan akidah n tak payah layan...

Anonymous said...

maaf saya bkn nak menidakkan mesej yg nak disampaikan, tapi Rasulullah pun suruh umat Islam jgn terus percaya pada kabar yg blom tentu kebenaran, walau bagaimana btk britanya.
bukan apa, semua tahu hadith maudhu' kan? hadis yg ditolak trus kerana ada antara perawi yg menyampaikan adalah kazib (pendusta). walhal ada hadis maudhu' yg direka untuk menggalakkan org membuat kebaikan dan mengelak dosa, tapi dek kerana tidak benar, trus ditolak.
jadi sebagai umat Islam, sy rasa molek kalau kita mempastikan sumber dan kesahihan sesuatu berita sblm kita trima. lgpun, apakah anda tggu tanda2 spt ini baru nk bertaubat? bkn kan? stiap masa pon kita perlu bertaubat, kalau tidak kemunculan dajjal, mungkin maut akn jmput kita dulu. mesejnya bagus, tp matlamat tak menghalalkan cara. Wallahua'lam.

jefri said...

hhh...ini tipu..rtm mne..kat malaysiani bnyak stesen tv nape rtm pahang je...rtm mak die kat kl..nape cucu die plak nak memandai2 nak smpaikan brita bodoh ni..
saudarare2 saye perbanyaklah bertobat bie tak tertipu dgn brite2 bodoh ni..ini mngkin pngikut ayah pin yg buke crte nii..
nonsen betul laah..

jefri said...

hhhh..berita bodoh mne plak nii....rtm mak die kat kl nape anak die plak yg pandai2 nak smpaikan brite.
brita karut macam ni dah bnyak sngt dah beredar kat malaysia ni..pesan dari rasul lah..pesan dari nabilah...
ini ajaran sesat yg buat2 crite..
jgn 3 minit gempa..10 detik saja..dah sebok dekat brita..
org bahlul saje yg pecaye dgn..cite2 macam ni...
agama pun melarang percaya dgn brita2 yg tak pasti..

sphynx said...

grow up kids......
kalau hampa nak dok berangan pasai ni baik hampa pi buat keje hampa msingx ... at least halal rezeki yg dapat tu. bukan nak ngutuk la tp ... xmasuk akal langsung.... aku rasa ulama pun xda masa nak melayan benda karut camni.... inikan korang plak yg sibuk.. huhuuu... go get productive..