Sesungguhnya Allah memerintah kamu supaya menyerahkan segala amanah kepada yang berhak menerimanya.
An-Nisa':58

Monday, 29 June 2009

Anugerah Kerana Kianati Agama, Bangsa, Negeri Dan Negara

Letih tengok negara yang kucintai ini... yang berjasa pada rakyat disisih yang berkuasa dan berjaya menghasut rakyat dengan adanya nama dan kuasa disanjung tinggi.


Yang hidup dilupakan yang mati terima ANUGERAH.


Meninggalnya Bekas MUFTI beritanya 5minit, meninggalnya ARTIS beritanya 15minit dan hampir 2 minggu tak kering beritanya keluar rancangan2 berita2 di semua station tv.Saya tak nak mengungkit anugerah2 yang diterima oleh Arwah Teuku Tan Sri Datuk Amar Dr Zakaria Teuku Nyak Puteh selepas pemergiannya, bukan juga kisah Arwah Dato Ishak Bahrom dan bukan juga kisah Arwah Rosli Khamis.


Tapi saya nak mengungkit anugerah yang diterima oleh Tan Sri Dato Seri Dr Haji Harussani Haji Zakaria, kerna membiarkan 'Jom Heboh' di Lumut dan menyokong semua pendirian UMNO walaupun bercanggah dengan Agama, Perlembagaan Negeri dan juga Perlembagaan Neraga, beliau DI ANUGERAHKAN Panglima Setia Mahkota (P.S.M).

Dunia akhir zaman Ulamak boleh dibeli dan diugut begitu senang, ulamak lebih sayangkan Pangkat dan HARTA dari memperjuangkan AGAMA.Inilah kelebihan MALAYSIA, dibawah pemerintahan UMNO/BN.

No comments: