Sesungguhnya Allah memerintah kamu supaya menyerahkan segala amanah kepada yang berhak menerimanya.
An-Nisa':58

Monday, 27 April 2009

Pandangan Peribadi

Pada pandangan aku pilihanraya kecil N12 DUN Penanti pada 31 Mei akan datang, BN akan mengalami kekalahan teruk berbanding PRU12 yang lalu, ini adalah kerana banyak perkara  yang cuba kerajaan UMNO-BN lakukan kononnya untuk memikat pengundi semula, tapi mereka bodoh! kerna mereka tidak memikirkan kesan jangka panjang semua perkara yang mereka lakukan.

1. Merampas Kerajaan Pakatan Rakyat PERAK.

2. Mengenepikan Artikel 72(1) Perlembagaan Persekutuan ("Kesahihan mana-mana prosiding dalam dewan legislatif di mana-mana negeri tidak boleh dipersoalkan di mana-mana mahkamah") berhubung isu YB Speaker Negeri Perak.

3. Pembubaran MeCD (Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi)

4. Ciplak 'One Malaysia'

5. Isu Agama anak.

6. Dan yang terbaru, kononnya MB HARAM Perak nak pecat? Speaker sebelum sidang dewan 7 Mei?

Itu adalah diantara isu-isu yang terbaru, kalau nak ikutkan terlalu banyak kerajaan korup BN lakukan sejak 50 Tahun mereka memerintah.

Aku lihat sejak kebelakangan ni UMNO terlalu banyak memainkan isu perkauman dan terlalu banyak mereka mencabar kuasa rakyat.

Mereka sudah lupa, mereka boleh bertahan memerintah 50tahun kerana RAKYAT.

Kita sama-sama tunggu dan lihat apa akan jadi pada PRK N12 Penanti, adakah BN akan meletakkan calon yang hampeh! lagi?? dan siapakah calon bagi PKR pula? kita sama-sama tunggu.

Sebelum aku tamatkan entry ni aku nak ucapkan sekalung TAHNIAH buat YB Gobind Singh Deo MP Puchong kerana ambil tindakkan sepatutnya keatas YB Speaker Dewan Negara kerana mengantung khidmat beliau selama 1 tahun tanpa pembelaan, kita lihat pula apa keputusan Mahkamah tentang kes ini, adakah akan jadi seperti kes Speaker Perak?? sama-sama kita tunggu.

No comments: